Varmare väder utlovat | Caraway Finland Skip to main content

Varmare väder utlovat

Man har utlovat varmt väder till veckoslutet. Då passar det utmärkt att bespruta Matrigon eftersom temperaturen är en viktig faktor för att lyckas med Matrigon. Därför rekommenderas att besprutningen görs på förmiddagen/dagen när det är minst 12 grader varmt. Under förutsättning att man senare under dagen har utlovat en temperatur på minst 15 grader. Däremot rekommenderas inte bekämpning på kvällen eftersom temperaturen sjunker till natten

Matrigon 72 SG biter i första hand på baldersbrå och tistel. Användningsmängd är 110–140 g/ha. Fästmedel förutsätts inte men man kan ändå tillsätta för att få bättre bladverkan.

Observera att efter besprutningen stannar kummin i tillväxt i 2 veckors tid. Därefter är växtperioden sannolikt slut. Det betyder att de plantor som inte har vuxit färdigt när bekämpningen görs, kommer inte att blomma och ge skörd nästa år. Å andra sidan har kummin växt mycket bra i höst så på de flesta ställen är nog plantorna redan tillräckligt stora. Men kumminplantorna bör ändå ha minst 7 blad när Matrigon används. Efter besprutningen faller kummin ihop men reser sig snabbt igen.

Kuva
Matrigon

Matrigon 110-140 g/ha.