Ilma lämpenee hetkeksi | Caraway Finland Skip to main content

Ilma lämpenee hetkeksi

On luvattu lämmintä säätä viikonlopuksi. Tällöin sopii erinomaisesti ruiskuttaa Matrigonia, koska lämpötila on tärkeä tekijä Matrigonilla onnistumiseen. Siksi suositellaan, että ruiskutus suoritetaan aamupäivällä / päivällä, kun on vähintään 12 astetta lämmintä. Tämä sillä edellytyksellä, että myöhemmin päivällä on luvattu vähintään 15 asteen lämpötilaa. Sitä vastoin ei suositella torjuntaa illalla, koska lämpötila laskee yötä vasten.

Matrigon 72 SG iskee lähinnä saunakukkaan, ohdakkeeseen ja valvattiin. Käyttömäärä on 110 – 140 g/ha. Kiinnitettä ei edellytetä, mutta sitä voidaan kuitenkin lisätä saadakseen paremman lehtivaikuttuvuuden.

Huomioi, että ruiskutuksen jälkeen kuminan kasvu pysähtyy kahden viikon ajaksi. Sen jälkeen on kasvukausi todennäköisesti loppu. Se merkitsee, että ne taimet, jotka eivät ole kasvaneet valmiiksi ruiskutusta tehtäessä, eivät tule kukkimaan eikä antamaan satoa ensi vuonna. Toisaalta kumina on kasvanut erittäin hyvin tänä syksynä, joten useimmissa paikoissa taimet ovat toki jo riittävän suuria. Mutta kuminantaimessa pitää olla vähintään 7 lehteä, kun Matrigonia käytetään. Ruiskutuksen jälkeen kumina menee kasaan, mutta nousee jälleen nopeasti.

Kuva
Matrigon

Matrigon 110-140 g/ha.