Valoa näkyvissä kuminahorisontissa! | Caraway Finland Skip to main content

Valoa näkyvissä kuminahorisontissa!

Kuten aikaisemmin olemme maininneet, on kuminamäärät maailmalla vähentyneet, mikä on aiheuttanut sen, että kuminan hinta on noussut. Meidän näkökulmasta suunta tulee jatkumaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tänä vuonna tullaan kuminaa kylvämään pienempiä aloja Suomessa kuin Baltian maissa. Se merkitsee pienempää määrää kuminaa maailman markkinoilla vuonna 2022. Pienemmällä volyymillä on tapana johtaa yleensä nouseviin hintoihin.

Teille, joilla ei vielä ole viljelysuunnitelmia vuodelle 2021 päätettynä, ehdotamme, että otatte kuminan mukaan viljelyyn. Paitsi hyvien hintanäkymien takia kuminalla on myös muita etuja:

  • Varma menekki: me ostamme aina vaikkakin määrät ovat hyvinkin pieniä
  • Erinomainen panos tilan viljelykierrossa, koska kumina edistää kuohkeutta maarakenteessa, estää pakkautumista, suosii maan mikrobielämää ja humuspitoisuutta
  • Ilmastoystävällinen: kumina on tehokas sitomaan hiiltä
  • Ei vaadi koneinvestointeja, tasaa työhuippua

Täytä kuminasopimus vuodelle 2021, jos et ole vielä tehnyt sitä. Helpoimmin sen voi tehdä viljelynetissä meidän kotisivulla www.carawayfinland.fi Mutta jos haluat täyttää sopimuksen paperisena; ilmoita, niin lähetämme sen postissa!

Meidän kristallipallomme mukaan vuonna 2021 kuminaa pitää panna kasvamaan.

Kuva
Enqvist6

Kuminan perustaminen onnistui hyvin viime vuonna! Kuvattu 16.10.2020