Lannoitteesta on tullut kallista -> kumina hyötyy! | Caraway Finland Skip to main content

Lannoitteesta on tullut kallista -> kumina hyötyy!

Lannoitteet on kallistunut merkittävästi vuoden takaiseen verrattuna. Pääasiassa maakaasun hinnan nousun takia. Typen tuottamiseen käytetään maakaasua, mutta myös muut lannoitteen komponentit, kuten raakafosfaatti ja kalium, ovat kallistuneet.

Kumina ei tarvitse niin paljon lannoitetta kuin esim. viljat. Kylvövuoden aikana tarvitaan eniten fosforia ja kaliumia ja vain vähän typpeä. Viljavuustutkimuksesta riippuen kumina tarvitsee ravitsemuksellisesti: Fosforia 15-20 kg/ha, kaliumia 50-70 kg/ha ja typpeä 30-50 kg/ha. Sopiva lannoitelevitys on yleensä noin 250 kg/ha.

Jos sinulla on mahdollisuus eläinlantaan, voit säästää kustannuksissa. Lantaa voidaan käyttää hyödyksi varsinkin kylvövuoden aikana. Kuminan maahan laiton yhteydessä on mahdollista muokata eläinlantaa.

Kun biokaasulaitoksiin investoidaan yhä enemmän, syntyy uusia orgaanisia lannoitetuotteita mädättämällä. Myös tällaisia ​​tuotteita voidaan käyttää hyvin, kun kumina on lannoitettava. Voit vapaasti pyytää valmistajalta ravitsemusanalyysin saadaksesi selville ravintosisällön ja suositellun käyttömäärän.

Todennäköisimmin vain typpi riittää, kun kuminaa aiotaan lannoittaa satovuonna. Ellei viljavuustutkimus toisin osoita. Kuminalle satovuosien aikana saatava suurin sallittu typen määrä on ympäristökorvauksen mukainen:

Vähämultainen ja multava: 90 kg / ha
Runsasmultainen maaperä: 80 kg / ha
Erittäin rikasmultainen maaperä: 70 kg / ha
Eloperäiset maaperät: 50 kg / ha

Kirjoitamme mielellään kuminasopimuksen vuodelle 2022! Kaikille vakiintuneille viljelijöille on avattu www.carawayfinland.fi -sivustolla ”viljelijänetti”, jonne voi kirjautua sisään puhelinnumerolla ja siten täyttää sopimuksen.

Uudet viljelijät voivat ottaa yhteyttä Caraway Finlandiin soittamalla 06-2243660 tai tilata sopimuspaperin tästä linkistä: www.carawayfinland.fi/fi/sopimus.

Kuva
Gödselkorn

Lannoitteet on kallistunut merkittävästi.