Kuminan määrä vähenee markkinoilla | Caraway Finland Skip to main content

Kuminan määrä vähenee markkinoilla

Kuminan markkinanäkymät ovat paranemassa ja uskomme, että tänä vuonna on hyvä aika kylvää kuminaa. Me uskomme, että hinta tulee nousemaan merkittävästi tämän vuoden syksyyn mennessä ja ensi vuonna.

Miksi?

1. Ukrainan sodan vuoksi kuminaa kylvetään tänä vuonna vähemmän Itä-Euroopassa. Suurin osa maailman kuminasta kasvatetaan Itä-Euroopassa ja Suomessa. Viljelyllä näillä alueilla on siten suuri merkitys maailmanmarkkinoiden kannalta.

2. Kuminamarkkinat ovat olleet tasapainossa nyt vuoden. Tämä tarkoittaa, että pienemmällä tarjonnalla kuminaa nostaa heti sen hintaa!

3. Näemme, että kuminasopimusten teko on varovaista. Jos varovainen tahti säilyy, kylvöala on tänä vuonna pieni. Myöskään vuonna 2022 puitava kumina-ala ei ole kovin suuri.

Onko mitään muuta, mikä puhuu kuminan puolesta?

1. Korkeiden lannoitteiden hintojen pitäisi olla kuminalle eduksi, koska kumina selviää pienemmillä lannoitemäärillä.

2. Kuminan kylväminen ei ole kallista. Siemenhinta hehtaaria kohden on laskenut, koska siementen koko on pienempi ja sen seurauksena hehtaaria kohden tarvitaan pienempi kilomäärä.

3. Kuminan siementä on riittävästi eikä se lopu. Sitä riittää kaikille, jotka sitä haluavat.

Miksi epäröidä?  Ryhdy ”hommiin” ja ota yhteyttä Caraway Finlandiin, niin kerromme lisää. Soita 06-2243660 tai kirjoita info [at] carawayfinland.fi.

Kuva
Såmaskin-21

Kevät lähestyy!