Kuminakoi 2023 | Caraway Finland Skip to main content

Kuminakoi 2023

Kuminakoin torjunta ajoittuu normaalisti kesäkuun alkuun kun kuminakoin toukkia on löydettävissä kasvustoista. Lukuisat viljelijät eri maakunnissa ovat ilmoittaneet ja vahvistaneet meille saman havainnon, että kuminakoin toukkia ei löydy tai hyvin vähän tänä vuonna. 

Jos toukkia ei ole löydettävissä vielä, se ei tarkoita, että vaara on ohi! Kokemuksesta tiedetään, että vielä Juhannusviikolla pitää tarkkailla kasvustoja koska myöhään kuoriutuneet toukat saattavat saada aikaan suurtakin tuhoa.

Torjuntaan ennen kukintaa soveltuvat valmisteet Hallmark Zeon ja Karate Zeon-tekniikka. Ennen kukintaa, kukinnan aikaiseen torjuntaan ja Luomu-tuotantoon soveltuu Turex 50 WP valmiste.

Monilla paikoilla ovat kuminakasvustot hyvin matalia ja juolavehnän torjunta onnistuu vielä esim. Targa Super 5 SC tai Pilot valmisteilla ennen kuminan kukintaa. Huomaa, että varoaika on 56 vuorokautta!

Kuva
Blommande kummin lockar till sig insekter.

Kukkivaa kuminaa houkuttelee hyönteisiä ja kukan heteet erottuvat kukasta. Katso esimerkiksi kukka harsokorennon alapuolella.