Korianterilla on kysyntää! | Caraway Finland Skip to main content

Korianterilla on kysyntää!

Ukraina ja Venäjä ovat toistaiseksi toimittaneet korianteria Euroopan markkinoille, mutta sodan ja siihen liittyvien pakotteiden myötä markkinat ovat alkaneet etsiä korianteria myös muilta alueilta.

Siksi Caraway Finland etsii korianterinviljelijöitä sekä tavanomaiselle että luomupuolelle. Voimme tarjota huomattavasti korkeamman hinnan korianterille kuin ennen. Tavanomaisesti kasvatetulle korianterille tarjoamme 80 c/kg lajittelun jälkeen (aiemmin 40 c/kg). Luomukorianterista maksetaan 1,50€/kg lajittelun jälkeen (aiemmin 1,00€/kg).

Viljely perustuu sopimukseen. Siemeniä voi ostaa Caraway Finlandilta, hinta 3€/kg. Kaikki hinnat ovat ALV 0. Siementarve on noin 20 kg/ha. Puitu korianteri toimitetaan Caraway Finlandin vastaanottoon Närpiöön joko suursäkeissä tai irtotavarana. Viljelijän ei tarvitse lajitella satoa itse, vaan lajittelu tapahtuu Caraway Finlandilla. Lajittelumaksu on 7 snt/kg.

Lyhyesti korianterista:

1. Korianteri on yksivuotinen maustekasvi.

2. Viihtyy parhaiten mineraalipitoisissa ja savimaissa, mieluiten pH-arvon ollessa hyvä ja kunnossa.

3. Korianteri vaatii pitkän kasvukauden ja se tulee kylvää mahdollisimman aikaisin, viimeistään äitienpäivänä.

4. Korianteria kannattaa lannoittaa säästeliäästi, ehkä ei ollenkaan! Erityisesti typpi hidastaa kypsymistä, eikä sitä suositella.

5. Perinteisessä viljelyssä rikkaruohoja voidaan torjua Fenixillä ja Stompilla.

6. Tuholaisia ​​ja tauteja ei tiettävästi esiinny korianterissa.

7. Mitään erikoiskoneita ei tarvita. Voidaan käyttää samoja koneita kuin viljanviljelyssä. Korianteri voidaan kuivata sekä lämminilma- että kylmäilmakuivurissa.

8. Korianteri tuottaa yleensä noin 500 kg/ha, mutta Suomessa on korjattu jopa 1500 kg/ha.

9. Korianterista maksetaan hehtaaritukea 610 €/ha. Tuki on sama koko Suomessa.

Kuulostaako mielenkiintoiselta? Ota siinä tapauksessa yhteyttä Caraway Finlandiin, niin kerromme lisää. Soita 06-2243660 tai kirjoita info [at] carawayfinland.fi ()

Kuva
Sjögård-16

Kukkiva korianteria elokuussa.